Виктор Грозданов с Европейска титла по кикбокс

Голям успех за Виктор Грозданов, който донесе за България Европейска титла в стил пойнт файтинг, възраст младши кадети (10 г.-12 г.), кат. до 32 кг. на проведеното преди броени дни в Скопие, Македония (02.09.-10.09.2017 г.) Европейско първенство по кикбокс за деца и кадети. Той беше част и от отбора, взел Европейска титла (златен медал) и в отборното състезание стил пойнт файтинг при младши кадети (10 г.-12 г.).
В първенството участие взеха близо 1600 деца от 39 европейски държави. Състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай се представиха отлично и крайният резултат за българския национален отбор е 8-мо място отборно сред европейските нации с 10 златни, 10 сребърни и 23 бронзови отличия.
Виктор е син на двама наши съграждани Теодора Грозданова и Васил Грозданов. Тренира от 7 – годишна възраст в Спортен клуб „Масару”, гр. София с треньори Иво Деспотов и Стефан Костадинов, а от това лято е част от Националния отбор на България по кикбокс с треньори Иван Георгиев и Джанфранко Рици.
От 8-годишен участва в национални, републикански и международни състезания, като печели многобройни отличия: той е многократен Републикански шампион, Балкански шампион, шампион от Европейска купа, многократен медалист от Световни купи. Признат е за „Най-добър състезател на Спортен клуб „Масару” за 2015 г.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.