Волейболистките до 23 години – Отбор на месец септември

Националният тим по волейбол на България за жени до 23 години, воден от Антонина Зетова и Асен Методиев, бе избран за Отбор на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб „България“.

Признанието на спортните журналисти дойде след бронзовия медал на младите ни волейболистки на Световното първенство до 23 години в Словения. В същото време се проведе и друго Световно – по художествена гимнастика, като „грациите“ ни също извоюваха медали. Това доведе до оспорвана борба в гласуването, като в крайна сметка, волейболните ни националки се наложиха с 1 глас повече от анкетираните спортни редакции, като спечелиха с 10 срещу девет 9 гласа.

През годините от създаването на анкетата през 1999 година, женският ни национален отбор по волейбол е печелил многократно отличия за Отбор на месеца, в зависимост от постигнатите успехи. За тази формация до 23 години обаче това е първи спечелен приз и предизвика удовлетворение и гордост сред младите ни състезателки .

Част от бронзовите медалистки успяха да присъстват на церемонията, като Купата вдигнаха Мира Паскова, Вангелия Рачковска, Моника Кръстева, Полина Нейкова, Ивета Станчулова, заедно със своите треньори Антонина Зетова и Асен Методиев.

Всеобщото мнение на момичетата бе, че тези бронзови медали не са променили живота им, като продължават да тренират на същите обороти. Но самото постижение, присъствие сред призьорите е уникално и историческо, и тези отличия са повлияли много положително върху женското направление на волейбола у нас. Националките заявиха, че след успеха, сега очакванията ще са много по-големи към тях. Те напълно осъзнават това и ще продължат с още по-големи амбиции и себеотдаване в бъдещата работа.

Източник:

http://bgvolleyball.com/index.php

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.