*

Какво се случва в Етрополе през далечната 1972 година.

Знаете ли, че  заслужилият майстор на спорта, Стоян Николов, състезател по класическа борба към физкултурно дружество „Етрополе“, през 1972г. печели златен медал на европейското първенство. През 1976г. е вицешампион на олимпийските игри, а през 1978г. е със златен медал от световното по борба класически стил.

1972г.  Открит е кооперативният пазар с 5 броя маси на пл.“Малки пазар“ с отговорник Стефан Станчев Гечев (Цако) и Дако Петров.

През същата тази година се изгражда държавно предприятие за услуги (ДПУ) в което се влива СП“Комунални услуги“, директор Витьо Витев.

Създаден е първият детски фанфарен оркестър в града към начално училище „Кирил и Методий“, от музиканта Иван Димитров Буцов. Директор на училището е Влад Тодоров. Състава е от 22 деца.

Преасфалтирано е платното на главната улица на града – бул.“Руски“ от улица „27-ми ноември“ до Часовниковата кула. Преасфалтирането е наложено от направения изкоп за основния колектор на канализацията по главната улица.

През 1972г. е извършена реконструкция и асфалтиране на пътя до манастира „Варовитец“, с целеви 50 000 лева от строителна група на ГНС, пътен майстор Георги Нинов. Изработени са канавки, които първите години се поддържат от служители на ГНС. Председател е Атанас Гребенаров.