*

С радост съобщаваме, че за пети път ние от Сдружение „За Етрополе“ обявяваме началото на конкурса „Етрополец на годината – 2023“!

Скъпи приятели и съграждани, част от мисиите на нашето сдружение са съхраняването на традициите, културата и историческото наследство на нашия град и страна.

Също така стимулиране и подпомагане на творците, дейците и любителите в тяхната работа или интереси свързани с изкуството, като същевременно искаме да покажем красотата и историята на нашия град.

Конкурсът „Етрополец на годината“ е създаден именно, за да насърчи всички ни да се включим активно и да покажем защо обичаме нашия град, с какво ни вдъхновява, какво правим ние за него и за нашите съграждани.
Тази година конкурса ще се проведе в четири категории:

  1. „Етрополец на годината“.
  2. „Етрополе в обектива“
  3. „Етрополе в рисунки“
  4. „Етрополе в слова“

Категория „Етрополец на годината – 2023“ всяка година отличава:

-проявите на доброта и взаимопомощ
-участие в социални дейности
-указване на помощ в хуманитарни акции
-опазване и възстановяване на околната среда
-дейности за подпомагане развитието на културните традиции и творческа
креативност
-опазване на културното наследство и др.
Номинираните в категорията ще бъдат обявени в сайта на „Сдружение „За
Етрополе“ и на страницата „За Етрополе“ във „Фейсбук“, където ще
протече гласуване чрез харесване на дадената личност и дейността, заради
която е номиниран.

Категория „Етрополе в обектива“

В тази категория се допускат само авторски снимки. Може да се кандидатства с до 4 снимки на града, природата, хората и т.н. Няма ограничения за възраст, избор на средство за заснемане на снимките и филтри.
Снимките трябва да бъдат придружени с кратка информация – имена и възраст на участника.

Категория „Етрополе в рисунки“

Участниците могат да представят снимки на рисунките си, като те са без ограничения на стила и материалите. Няма задължителна техника на рисуване. Всеки кандидат може да участва само с една рисунка.
Всяка рисунка трябва да бъде придружена от кратка информация – имена и възраст на участника.

Категория „Етрополе в слова“

Тази нова категория за първи път ще даде възможност на всеки, който се занимава с писане на стихове, разкази, поеми, хумористични текстове и др. да покаже уменията си в нашия конкурс. Всеки участник има право да
изпрати едно непубликувано до сега произведение.

Творбата не бива да надхвърля 2 страници WORD формат. Трябва да бъде в стил „Times New Roman” и с размер на шрифта – 14. Няма ограничение на възрастта. Нужно е само текстът да е посветен на Етрополе или вдъхновен от него, да разказва за града, за хората или историята.
Победителят в тази нова категория ще получи специална награда.

Всички рисунки, снимки и писмени творби ще бъдат публикувани на сайта на „Сдружение „За Етрополе“, както и в страницата „За Етрополе“ във Фейсбук, където чрез харесване на дадената снимка, рисунка или текст ще бъде избран победителя в отделните категории.

Можете да предлагате своите номинации, снимки, рисунки и писмени творби на мейл: info@zaetropole.com или пък на съобщение тук:

Срокът за номинации е от 01.05.2023г. до 01.10.2023г.