*

Истински празник за окото и наслада за душата е резултатът от тазгодишното озеленяване на паркове и градинки в Етрополе. Цветовете на пролетните лалета и теменужки, облагородените зелени площи, почистените дървесни и храстови видове се превърнаха в парад на красотата.

Каузата за по-зелен град и създаването на по-добра среда за живеене винаги е била сред приоритетните за общината. Тази година в месеците на пролетното почистване – април и май, когато е и Седмицата на гората, тя намери израз в ремонтирането и разчистването на емблематични места като езерото при МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ и засаждането на разнообразни цветни видове.

Служителите на общинското предприятие „МИР-И“ ЕООД са се постарали цветните лехи да са във вихъра си за поредицата априлски и майски празници, когато градът ни посреща много гости.

Резултатът от труда им може да разгледате в специалната ни галерия от снимки.

Радостното е, че за приветливия вид допринасят и гражданите и дейните местни организации. Благодарение на дамите от Клуб „Inner Wheel“- Етрополе и със съдействието на кмета на община Етрополе – Димитър Димитров в центъра на нашия град бе поставена нова детска площадка. За събирането на средства за изграждането й дамите от клуба организираха благотворителна вечер през декември. „Надяваме се да сме зарадвали най-малките жители на града ни“, добавят с усмивка те.

Красивата градска среда допринася за съзнателното отношение към опазването на околната среда. Градът ни е благословен с разположението си в китния Етрополски Балкан, но нищо не ни е дадено даром. По улиците ни има стотици дървета, които подобряват качеството на въздуха и разпръскват хладина в горещите дни. Днес към тях се прибавят и затревените пространства, както и многото декоративни растителни видове.