*

Първите 100 дни от управлението на един кмет дават възможността на градоначалника и неговия екип да се запознаят със служителите, с които ще работят през мандата, със структурата на общината, да разберат как функционира системата и разбира се да се запознаят с част от регламентиращите дейността закони и нормативни актове. Задължително е след това да представят своята визия за развитие на общината. 

Задълженията на кмета са десетки, но по-важното е, че очакванията на хората са той да отговаря за всичко, което се случва. И той – кметът, трябва да се стреми да отговори на тези очаквания.

Това, което аз и моят екип сме оставили като наследство е подробно описано в отчета ни в края на мандата, но най-добре се вижда, когато човек се огледа и се запита как изглеждаше Етрополе преди 8 години.

Всеки нов управник идва с програма и гръмки обещания, но когато в отчета за първите 100 дни упраление си изписал 90% лъжи, оценката е слаб 2 +, ако има такава. Плюсът е за осветената табела на входа на града, която свети от време на време.

За какво прозрачно управление може да говорим, когато още по време на предизборната кампания в медията балканец.бг бяха блокирани всички коментари?? И сега в страницата на общината във Фейсбук не може да се коментира и да се правят предложения от гражданите. Уволняват се хора без да се вземат предвид професионалните им качества. На тяхно място се назначават хора по „шуробаджанашкия“ подход. И аз питам, това ли е прозрачното управление на сегашното ръководство?

За спортните „постижения“ на г-н Александров и компания ще бъда лаконичен. Спука се балонът за частния футболен клуб. Разбра се, че той е регистриран и финансиран така, както всички други клубове в общината като клуб с нестопанска цел. Заявявам, че ако продължи това отношение към спорта в града, той ще продължава да умира с бързи темпове.

Построяването на пречиствателна станция е много трудна задача, която изисква голям финансов ресурс и редица законови процедури. В предизборната кампания г-н Александров говореше за изграждането й с финансиране от спонсори. Сега вече той говори съвсем различни неща. ПСПВ безпорно е от изключително важно значение за общината. Дали ще бъде реализирана и по-важното как – бъдещето ще покаже.

На този етап това се случва само в съня на кмета на общината.

Длъжниците на общината никога не са били тайна, както физически, така и юридически лица. Законът казва ясно и точно как се събират дългове. Ще си позволя да посъветвам г-н Александров първо да събере дълговете и после да отчете резултите, а не обратното.

За проектите вече споменах в публикация в личния ми профил във Фейсбук. Абсолютна лъжа е. Проектите са изготвени от моя екип, внесени, оценени и класирани по време на моето управление. Подчертавам, че той няма никаква заслуга и затова го нарекох лъжец.

Ще си позволя последен коментар. Не казвай хоп, преди да си скочил.