*

В училище бях добър ученик и аз самият имам компютър от 13-годишен. Не смятам, че ми е навредило, а напротив. Компютрите могат много да обогатят и доразвият познанията на децата по много достъпен и интересен начин, независимо от коя сфера се интересуват те.

Образованието трябва да е основа за всеки млад човек, но всичко, което знам и мога днес съм научил сам. Водил съм се единствено от любопитството си и желанието да разбера как работи всичко и как са го направили „големите“ преди мен.

Интересът ми към историята идва от баща ми.

Трябваше да се науча да програмирам, а с уеб-сайтовете е най-лесно. Не бих казал, че в България е по-трудно от останалите държави, стига да искаш да се научиш.

Техническият директор отговаря за всички технически лица във фирмата. Пътят, разбира се, е дълъг и не лесен, но това няма значение, защото работя това, което наистина искам и обичам.

Запалих се по компютърните игри още в 4-ти клас.

Преди години с приятелката ми живеехме в апартамент и много обичахме да играем заедно такива игри. Тъй като тогава все още нямахме деца и имахме доста свободно време, можехме да си позволим да играем по цели нощи. Реших, че искам да създам свой свят и започнахме заедно да мислим по тази идея. Заедно измислихме първите класове, раси и герои, които и днес присъстват в играта.

За направата ѝ е необходимо най-вече голямо желание и постоянство, а екипът нараства прогресивно спрямо етапа на развитие на играта. Някои създават света, други героите. Всеки има задача, която да допълва другата, за да се постигне крайният резултат.

Очаква се да е готова за игра от широката публика през 2025-та и ще бъде напълно безплатна.

За мен би означавало сбъдване на детската ми мечта, а за страната, че и в България всичко е възможно, стига само хората да вярват в себе си и да бъдат упорити и постоянни в това, което правят.

Изключвам го най-добре за 10 дни през лятото и когато съм със семейството си вечер.

Преодоляване на много трудности, сблъскване ежедневно с различни хора и характери, които трябва да се настроят, така че да работят заедно в екип. Често аз трябва да бъда моста между тях и да съм сигурен, че съм направил всичко правилно, за да могат нещата да се случат. 

Аз се чувствам благословен, защото моят спътник в живота ме подкрепя. Тя ми помага в трудностите, които срещам и се грижи за единственото по-важно за мен от работата ми – нашето семейство.

Аз определено не съм от хората, на които вселената винаги е помагала. На невярващите ще кажа – всичко е невъзможно, докато не бъде направено, а тогава удоволствието е неизмеримо.

Мечтите се сбъдват с много работа, упоритост и безсънни нощи.

Чай или кафе? – Кафе

Опишете се с три думи. – Постоянен, критичен и откровен

Как се справяте с умората и стреса? – Не им обръщам внимание.

Какво обичате да правите през свободното си време? – Да играя игри и да ходя на кино.

Какво или кой ви вдъхновява? – Вдъхновяват ме новите технологии и изобретения. Обичам да следя новите технически тенденции.

Каква музика слушате? – Всякаква.

Какви книги четете? – Властелинът на пръстените ми е любимата книга.

Любима фраза/мото/девиз. – Прави каквото трябва, пък да става каквото ще.