*

Спортът е забавен и здравословен начин да поддържаме децата си заети. Той е съвкупност от физическа и умствена дейност, сладка умора и емоция. Тренировките на децата от ранна детска възраст имат невероятни ползи за цялостното им развитие. Спортът е дружелюбност, единство и щастие. Но приносът, който има за умственото и физическото развитие на децата е най-големият му резултат, който допринася и за техния житейски опит. Всеки спорт трябва да се практикува системно. Не е изненада, че всяко упражнение е неразделна част от психическото развитие на детето. Всяко дете се нуждае от спорт, за да се развие пълноценно в настоящия ни здравен и културен климат. Децата имат право да растат до височината на техния потенциал и всяко ново предизвикателство, което изпитат допринася за тяхното развитие. Спортът, чрез практика увеличава развитието на мозъка, намалява стреса и насърчава концентрацията и повишава увереността. Много изследвания доказват, че минималната активност засилва социализацията. Физическата грамотност на децата се крие в това, че когато са ангажирани с тренировките по футбол не им остава време да бъдат с популярните мобилни устройства и не избират заседналите занимания пред физически активности.Спортът е забавен и здравословен начин да поддържаме децата си заети. Той е съвкупност от физическа и умствена дейност, сладка умора и емоция. Тренировките на децата от ранна детска възраст имат невероятни ползи за цялостното им развитие. Спортът е дружелюбност, единство и щастие. Но приносът, който има за умственото и физическото развитие на децата е най-големият му резултат, който допринася и за техния житейски опит. Всеки спорт трябва да се практикува системно. Не е изненада, че всяко упражнение е неразделна част от психическото развитие на детето. Всяко дете се нуждае от спорт, за да се развие пълноценно в настоящия ни здравен и културен климат. Децата имат право да растат до височината на техния потенциал и всяко ново предизвикателство, което изпитат допринася за тяхното развитие. Спортът, чрез практика увеличава развитието на мозъка, намалява стреса и насърчава концентрацията и повишава увереността. Много изследвания доказват, че минималната активност засилва социализацията. Физическата грамотност на децата се крие в това, че когато са ангажирани с тренировките по футбол не им остава време да бъдат с популярните мобилни устройства и не избират заседналите занимания пред физически активности.

Много родители винаги изпитват трудност в намирането на подходящ спорт за своето дете. Изборът е труден, но всеки спорт дава на детето активност и наслада.
В тази статия ще обсъдим предимствата на тренировките по футбол.

Освен това, че е най-популярният спорт в света, че допринася за физическата грамотност, социалното и когнитивно развитие. Физическата грамотност е изцяло за развиване на основни физически умения при децата. Основни умения като бягане, скачане, хвърляне, улов, ритане и още стотици, които се вписват в още по-широките категории на гъвкавост, баланс, координация, движение и скорост – градивните елементи на физическата активност.

1.Бягане – Във футбола има много работа. Има издръжливост, бързи промени на скоростта, многопосочно бягане.
2.Скачане – Различни тактики и движения водят до гъвкавост, пространствена координация, време за реакция и баланс.
3.Хвърляне – Да, футболът не е спорт, в който използваме ръцете си, но децата трябва да се научат как да хвърлят топката в правилното място до своите съотборници. Това свързва координацията око-ръка, способността детето да се концентрира и да остане умствено ангажирано за период от време.
4.Ритане  – О, ритането е най-сладката част! Мобилност, ловкост и скорост на движение са качества, които футбола развива в децата.
5.Развитие на културни и социални предимства – Футболът е чудесна среда за създаване на приятелства.
6.Създаване на когнитивни предизвикателства – Голяма част от спорта е, че той принуждава децата да вземат решения в сложни или стресови ситуации. Да се научат да предвидят резултатите и да се предприемат най-ефективните действия в кратки срокове е изграждането на умения за решаване на проблеми, от които децата се нуждаят и могат да се прилагат за всички аспекти на живота.
Спортът е от съществено значение за обществото и може да даде на децата толкова много ползи, и футболът е един от най-добрите начини да го включите в развитието на вашето дете!