*

Здравейте, киномани!
Забелязвам, че е доста трудно да открия интересен и завладяващ филм в последно време. Вследствие на претърпяна операция, се наложи да остана на легло пред телевизионния и компютърен екран /последователно ги редувах/. И се оказа, че няма почти нищо, което да прикове вниманието ми.

След като пребродих дебрите на филмовите новини и коментари, реших, че е време да видя едно нашумяло заглавие. Ако ви се гледа много добър сериал с интригуващ сюжет, чудесна операторска работа и великолепен актьорски състав – Никол Кидман, Хю Грант, Доналд Съдърланд, отделете част от времето си, за да изгледате „Отмяната” /”The Undoing”/. Рейтингът му в онлайн база от данни с информация за актьори, филми, телевизионни предавания, телевизионни звезди, видеоигри и технически персонал IMDB е 7.5. Филмът те води към реалност, в която животът на героите се променя за миг и трябва да намерят отговори на въпроси, които често избягваме, за да не се изправим пред реалността такава, каквато е. Познаваме ли наистина човека до себе си, когото определяме за близък? Докъде можем да направим компромис със собствените си възгледи и ценностна система? Готови ли сме да приемем, че сме живели в лъжа? До отговорите на тези въпроси филмовото действие ни води стъпка по стъпка – през неочаквани обрати, трудни решения и загуба на илюзии.

Сериалът е създаден по романа „Трябваше да знаеш” на Джийн Ханф Корелиц. На български език е преведена друга нейна книга – „Бялата роза”. В едно от интервютата си тя казва: „Чудех се как би се почувствал човек, който се гордее с инстинктите си към хората (може би чиято работа е да преценява човешкото поведение), за да разбере, че от години живее с психопат и не е разбрал.” Героинята на Никол Кидман попада точно в такава ситуация.
Разбира се, не твърдя, че филмът ще очарова всички, защото имаме право на лично мнение. На мен ми хареса и го препоръчвам на хората, които искат да излязат извън рамките на сивото зимно ежедневие!
До следващата ни среща, когато ще говорим за филми, книги, музика и други интересни нещица!

Любопитната приятелка